Начало           Свържете се с нас     


Настояще
Споделете във ФБ

Намерете ни във ФБ


Споделено

За символа

Мили деца! Днес вие сте най-важни!

Отговорни родители! Днес вие ставате два пъти по-отговорни!

Драги учители! Кой казва, че има по-хубава професия от нашата!

Тази сутрин разпознах мощен символ, искам да го споделя.

Мъдреци са били Строителите на Нова България, истински мъдреци! Избрали не друг, а 15-ти септември за начало на учебната година.

Навръх това начало - на Кръстовден, 14-ти септември, човек да преживее границата: времето се обръща от лято към зима. На 15-ти септември, деня на това начало, учителите да застанат пред децата и с Вяра отново да прогласят, че „науката е слънце, което в душите грей". На другия ден, на 16-ти септември, да им припомнят, че децата са Надеждата на света. На 17-ти септември, Деня на Вярата, Надеждата, Любовта и Мъдростта, да потвърдят, че няма нищо по-важно на този свят от Любовта, и да обобщят - този е Мъдрият път, по който училището ще ги води, за да се научат само на едно: след време сами да се справят с живота.

И всичко това между Деня на Съединението и Празника на Независимостта.

Тук разпознах мощното послание на Първостроителите на Нова България: заедно и свободни, с вяра, надежда и любов мъдро да се грижим за душите на нашите деца. Само така знанието ще им дарява сила, а държавната грижа за тях ще бъде залог за бъдеще.

Мили деца, колеги, родители, на добър час и да не чакаме, да сътворяваме слуката и през тази учебна година. За да е спорна и честита, радостна и спокойна грижата ни за децата на България!Към началото на страницата

© 2008-2019, Варненска литературна школа за ученици - Всички права запазени Сайтът е изграден от BGpro.com