Начало           Свържете се с нас     


Настояще
Споделете във ФБ

Намерете ни във ФБ


Проекти

Възкресенски маратон за доброто „ИГРАЧКА_ПЛАЧКА_2011”

Наука без религия е куца, а религия без наука е сляпа.

Алберт Айнщайн

От Трифоновден 2011 до Великден 2011 и след това

От Никифоровден (09.02.2011) до Гергьовден (06.05.2011) заради грипа

Р Е З У Л Т А Т И

На 2 май приключи Възкресенския маратон за доброто „ИГРАЧКА_ПЛАЧКА_2011”. На 17 май той бе закрит с празник на доброто, творчеството и любовта.

Награди за съчинения по отделни теми получиха три петокласнички от СОУПЧЕ „Ал. С. Пушкин”:

  1. Камелия Ивайлова Станева: грамота и еднодневно пътуване до комплекс „Барите”,
  2. Мартина Георгиева Пашанова: грамота и книга,
  3. Свилена Стефанова: грамота и книга.

Специална награда получи 9-годишната Йоана Атанасова Атаносова от школа „Православни християнски традиции и ценности" към ОДК, Варна и ОУ „Черноризец Храбър” за написани, но неизпратени 12 съчинения по всички теми.

Георги Шопов - лауреат на Възкресенския маратон за доброто „ИГРАЧКА_ПЛАЧКА_2010”, сътворил 12 чудесни нормативни съчинения през 2010, остана ненадминат: няма участник, съчинил и изпратил 12 безспорни съчинения по всичките 12 теми.

Общо 74 съчинения пристигнаха на prolitera67@gmail от 9 февруари до 2 май от 19 участници във Възкресенския маратон за доброто ИГРАЧКА_ПЛАЧКА_2011. 56 текста дойдоха от петокласници на СОУПЧЕ "Ал. С. Пушкин", 11 съчинения по преживяно – от деца на СОУ "П. Кр. Яворов", а 7 – от 2 момчета от 6. клас на СОУ "Любен Каравелов".

С различен брой творби в Маратона се включиха, споделяйки чувства и мисли, 19 деца: Мартина - 10, Мирела - 9, Свилена и Славена - по 8, Камелия - 6, Весела - 5, Жанет и Благовест - по 4, Йоанна, Драго и Ива - по 3, Виктория, Калина и Александрина - по 2, Силвия, Сияна, Иван и Павел - по 1. Черната скала изпрати чудесно съчинение, но на свободна тема.

Благодарим на г-жа Валентина Райкова и на г-жа Галина Кузманова - учителки по БЕЛ, за активната съпричастност към грижата за доброто на децата, за маратонското търпение към петокласници от СОУПЧЕ "Ал. С. Пушкин" и шестокласници от СОУ "Любен Каравелов".

Благодарим на учителите богослови от школа „Православни християнски традиции и ценности" към ОДК, Варна, че поеха предизвикателството. Г-жа Стойка Димова приобщи към състезанието дори третокласници, г-жа Дарина Мавродиева - деца от ПУ "Братя Миладинови", а г-жа Радост Попова и провокира 9-годишната Йоана Атанасова Атаносова да запише в своята книжка, макар нескопосано, цели 12 малки съчинения.

Ценен опит почерпихме и от кратката съвместна работа с г-жа Събка Обретенова и петокласници от ОУ "Г. С. Раковски".

На всички малки и големи, които избраха да подготвят своята душа за Възкресение 2011, пожелаваме да се грижат за вярата си в любовта, защото тя е най-важното нещо в живота на човека и не бива да бъде заменяна с нищо друго на света.Към началото на страницата

© 2008-2019, Варненска литературна школа за ученици - Всички права запазени Сайтът е изграден от BGpro.com